Partners i världen

Partners i Sverige och internationellt

Välfärdsteknologi och hjälpmedel till läkemedelshantering i hemvården och på boenden har fått ett starkt genombrott på marknaden. Läkemedelsroboten Dosell har tagits emot positivt av kommunala och privata verksamheter i Norge, Sverige, Finland, Tyskland och Italien. Dosell säljs av följande vårdaktörer som erbjuder lösningar inom välfärdsteknologi och äldrevård.

Remedio

iZafes italienska partner REMEDIO har byggt ett nätverk av strategiskt utvalda samarbetspartners inom projektet Sempli Farma, med syfte att digitalisera läkemedelshanteringen genom att implementera system för dospåsar samt genom att erbjuda dospåsar i kombination med Dosell. Italien följer trenden där dospåsar blir den ledande leverensmetoden av läkemedel i likhet med utvecklingen i de nordiska länderna och i USA med lösningen Pill Pack. Den första maskinen för tillverkning av dospåsar i Italien installeras på Trentos Pharmacy.

Sempli Farmas webbplats

”Italien är ett av de länder med högst åldrande befolkning. Över 24 miljoner människor är kroniskt sjuka. Människor som tar mer än 5 tabletter om dagen är 8,8 miljoner och de som tar mer än 10 är 2,9 miljoner. REMEDIOs strategi är att erbjuda tjänster för vård av kroniska patienter och att förvandla 20 000 apotek i Italien till verkliga servicenav. Produkten Dosell med iZafes expertis gör iZafe till en utmärkt partner för att revolutionera den italienska standarden för farmakologisk terapi.”

Alessandro Ladecola
CEO, Remedio

Careium

Careium (före detta Doro Care) levererar kvalitetssäkra och kostnadseffektiva lösningar inom välfärdsteknik. Careium hanterar hela larmkedjan, från trygghetslarm och välfärdsteknikstillbehör till larmcentral och kan på så sätt erbjuda skräddarsydda lösningar för att möta både vårdgivarens och omsorgstagarens behov. Careiums tjänster och produkter finns tillgängliga i Europa, med fyra larmcentraler i Sverige, Norge och Storbritannien.

Careiums webbplats

”Tack vare väldigt stabil teknologi och förmånlig prissättning är Dosell medicindispenser det perfekta komplementet till vår välfärdsteknologiska plattform.”

Arvid Bakken
General Manager, Careium AS

Hepro AS

Hepro AS utvecklar, tillverkar och säljer medicinska och välfärdstekniska produkter som möjliggör för äldre att leva ett självständigt och aktivt liv hemma längre. Hepro AS har över 30 års erfarenhet av sjukvårdsbranschen och är verksamma i hela Norge och utomlands.

Hepros webbplats

”Med en växande och åldrande befolkning i Norge är behovet av hjälpmedel för hemvård stort, och förväntas bli större. Samtidigt har Covid-19 förstärkt behovet ytterligare. Läkemedelsroboten Dosell har integrerats till vår plattform för digital välfärdsteknologi som ger ökad självständighet och trygghet för äldre. Med den unika prisbilden som Dosell erbjuder har vi lyckats stärka vår konkurrenskraft i upphandlingar.”

Geir Tore Jakobsen
CEO, Hepro AS

Zafe Care Systems

Zafe Care Systems är en systemintegratör av välfärdsteknik över hela Sverige. Deras främsta kunder är kommuner och privata vårdbolag. Zafe levererar sina välfärdsteknologiska tjänsterna i mer än 200 kommuner och passar tack vare sin marknadsledande teknik och sin flexibilitet alla typer av verksamheter inom vård och omsorg.

Zafe Care Systems lösningar bidrar till ökad livskvalitet och självständighet för brukarna och tillgodoser personalens behov av att få ett bättre och effektivare arbetssätt.

Zafes webbplats

”Med Dosell som tjänst i produktportföljen fortsätter vår framgångsrika systemintegration av effektiv och värdefull välfärdsteknik för vård och omsorg. Dosell bidrar till stora besparingar för vårdpersonal genom minde restid, färre besök hos brukarna samtidigt som det ökar säkerheten avsevärt för hantering av läkemedel.”

Catrin Larsson
LIF Auktoriserad läkemedelsinformatör, Zafe Care Systems

Vivago

Vivago utvecklar smarta lösningar för förebyggande vård genom att övervaka och analysera användarnas hälsostatus i realtid och välbefinnande 24/7.

Vivagos lösning har också alla funktioner för sjuksköterske-anropssystem och den tjänar hela vårdkedjan från hemsjukvård och assistans till rehabiliteringscentra och sjukhus. Över 100 000 människor använder Vivagos lösningar dagligen. Full digitalisering av hälsotillståndsuppföljningen öppnar en revolutionerande väg för att ändra vårdleverans från reaktiv till förebyggande och att skräddarsy helt patientcentrerad resultatdriven vård.

Vivagos webbplats

”Vi är mycket glada över samarbetet mellan Vivago och iZafe. Detta samarbete kommer att vara ett viktigt steg för Vivagos framtida satsning på digitalisering av läkemedelsdispensering i Finland samtidigt som det stärker vårt tjänsteerbjudande. Samarbetet med iZafe och deras digitala läkemedelsdispenser Dosell möjliggör ett mer omfattande tjänsteerbjudande till våra kunder i Finland. Vivagos hälso- och trygghetslösningar tillsammans med Dosell skapa en ökad säkerhet och bättre vård för våra äldre.”

Niina Vilkas
VD Vivago Ltd

Medconnecqt

Medconneqt är en del av IVE Ventures. IVE är en grupp företag som tillhandahåller en rad anslutna hälsovårdstjänster till B2B-kunder både i Nederländerna och Spanien.

IVE stödjer en rad lösningar som tillhandahålls av olika leverantörer och skapar en enhetlig upplevelse för sina kunder med en enda kontaktpunkt. Medconneqt siktar på att tillhandahålla Dosell medicindispensern tillsammans med det unika Medconneqt klientgränssnittet och hanteringsportalen.

Medconneqts webbplats

”Dosell och Medconneqt delar samma vision om att tillhandahålla pålitliga anslutna hälsolösningar. Den holländska marknaden har varit i framkant när det gäller medicindispensrar. Vi tror dock att Dosell kan ta detta till nästa nivå genom användarvänlighet och extremt hög noggrannhet som överstiger den nuvarande standarden. Tillägget av Dosell till vår portfölj stödjer i uppfyllandet av vårt uppdrag: att hålla våra nära och kära oberoende och säkra på det enklaste, säkraste och mest ekonomiska sättet.”

Martijn van Bree
VD IVE Ventures

Avanto Care

En plattform för datadrivet arbete med insikter, kvalitetsuppföljning och proaktiv omsorg.

Avanto Cares webbplats

Webbutveckling Comlog Webbyrå, Stockholm