Apoteket DosPac

DosPac gör det lättare att hantera dina mediciner. Få dom färdigsorterade och doserade för 59 kr/månad (Ord pris 99 kr/månad, erbjudandet gäller t o m 31 december 2021).

Nya läkemedelsroboten Dosell

Dosell är ett nytt komplement till DosPac för att få rätt dos i rätt tid. Dosell levererar aktuell dospåse och påminner användaren eller kan larma anhöriga via SMS om en dos missas.  

Vad är DosPac?

Tar du eller en anhörig en eller flera mediciner, kanske vid olika tider på dagen? Med Apoteket DosPac får du dem färdigsorterade, doserade och förpackade i dagliga dospåsar, så att du själv slipper lägga tid på det. 

Varje påse innehåller de läkemedel som ska tas vid ett och samma tillfälle. På varje påse står dina personuppgifter, vad påsen innehåller och när medicinen ska tas. Det ger dig kontroll på att du doserar rätt, vid rätt tidpunkt.

 

Vad är Dosell?

Känn dig trygg att du eller dina anhöriga tar rätt dos i rätt tid. Med den nya läkemedelsroboten Dosell kan du som får dina läkemedel förpackade i dospåsar öka tryggheten till medicineringen genom att bli påmind om varje dos.

Genom att automatiskt mata ut aktuell dos vid ordinerad tidpunkt ser Dosell till att användaren får sin medicin vid rätt tillfälle. Dosell påminner när det är dags för medicinering och kan larma dig själv eller anhöriga via SMS om en dos missas. På så sätt kan Dosell minska risken för att användaren överdoserar, tar fel dos eller glömmer att ta sin medicin.

Dosell är helt enkelt en trygghet för dig som användare eller anhörig, och ett hjälpmedel för att medicineringen ska bli enklare.

   

  Hur går DosPac till?

  När vi får din anmälan kollar vi att dina läkemedel lämpar sig för DosPac (vissa ljuskänsliga mediciner passar t ex inte) och när du kan få dina leveranser. Du hämtar alla dina läkemedel samtidigt på Apoteket eller får dem hemskickade.

  Du behöver alltså inte besöka oss för varje enskilt recept. Istället får du påsar med alla dina läkemedel för de närmaste två, tre eller fyra veckorna.

  Hur går Dosell till?

  När du får dina mediciner förpackade i dospåsar till exempel genom tjänsten DosPac kan du använda Dosell. Beställ Dosell via apotekets webshop. När du får hem din Dosell laddar du ned Dosell-appen via Google Play eller App Store. I appen aktiverar du ett abonnemang och   därefter kan du börja använda Dosell. Dosell-appen används som en fjärrkontroll till Dosell. 

  Dosell läser av datum och klockslag på varje dospåse. När rätt tidpunkt för att ta medicin infaller levererar Dosell rätt dospåse uppklippt i facket på enhetens framsida.

  %

  Din titel går här

  Visste du att…

  9 av 10 skulle rekommendera DosPac till en bekant.*

  DosPac minskar svinn av läkemedel eftersom du inte får mer läkemedel än vad du förbrukar. Överblivna läkemedel som slängs eller spolas ner i toaletten kan skada miljön. Med Apoteket DosPac hjälper du till att förhindra detta.

  *Apotekets kundundersökning, jan 2020.

   

   

  %

  Din titel går här

  Vad säger Dosell-användarna?

  95 procent av användarna som testat Dosell innan lansering vill fortsätta med tjänsten.*

  Användarna förklarar att Dosell är enkel att hantera och att de har blivit betydligt bättre på att ta rätt medicin i rätt tid.

  Dosell är en läkemedelsrobot för tryggare och enklare medicinering i hemmet. Alla som får sina mediciner förpackade i dospåsar kan använda Dosell för att underlätta vardagen. Dosell har användare i alla åldrar. Roboten påminner med ljud och ljus samt larmar via SMS om aktuell dos inte tagits i rätt tid.

  *Dosell AB:s kundundersökning om användarupplevelse, september 2021. 

   

  Hur kan jag vara säker på att jag får rätt medicin?

  Innan dina läkemedel skickas till dig ser vi på Apoteket till att de genomgår en farmaceutisk kontroll, där vi säkerställer att eventuellt generiskt byte blivit rätt samt att de passar ihop och att inga dubbletter förekommer.

  Vad kostar DosPac?

  DosPac kostar just nu 59 kr (Ord pris 99 kr/månad, erbjudandet gäller t o m 31/12 2021). i månaden utöver kostnaden för dina mediciner. Månadskostnaden ingår inte i högkostnadsskyddet. Om du vill ha hemleverans kostar det 79 kr per leverans.

  Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

  Högkostnadsskyddet gäller som vanligt för dina läkemedel. Du kan välja att betala med faktura (kostnadsfritt med autogiro) eller på apoteket när du hämtar dina DosPac-påsar.

  Hur ofta hämtar jag ut mina DosPac?

  Du kan hämta ut dina DosPac (eller få dem hemleverade) varannan, var tredje eller var fjärde vecka beroende på vad du önskar och utifrån hållbarheten på dina läkemedel. Med DosPac hämtar du alltså ut alla dina mediciner samtidigt istället för att behöva besöka Apoteket för varje enskilt recept.

  Kan jag få hem övriga läkemedel och apoteksvaror tillsammans med mina dospåsar?

  De läkemedel som du använder och som inte kan dosförpackas – till exempel brustabletter, salvor och läkemedel du ska ta vid behov – kan du beställa och få levererade tillsammans med dina DosPac-påsar. Om du vill passa på att beställa andra produkter från Apoteket som till exempel schampo och andra hudvårdsprodukter kan vi leverera dessa samtidigt. Hela sortimentet hittar du här på webbplatsen. Du beställer då genom att ringa Apotekets kundservice på 0771-450 450. Du kan förstås också beställa direkt från apoteket.se och få varorna levererade till önskad adress/utlämningsställe.

  Vad gör jag om jag reser bort?

  Det är bara att riva bort så många påsar du behöver. Ska du resa bort under en längre period än dina påsar sträcker sig kan du kontakta Apotekets kundservice på 0771-450 450 i god tid innan din resa så att vi om möjligt hinner producera för en längre period innan du reser bort. Vill du ta med dig dina dosrullar till din semesterort i Sverige, så kan vi leverera till ett apotek eller ombud i närheten av din tillfälliga adress alternativt få dem levererade direkt till semesterbostaden (hemleverans).

  Hur säger jag upp DosPac?

  Du kontaktar Apotekets kundservice på 0771-450 450, som hjälper dig med uppsägningen. Uppsägningstiden beror på hur långt före nästa planerade leverans du säger upp tjänsten. Som kortast tar det två veckor och som längst en månad. Du kan också bestämma ett visst datum för avslut längre fram i tiden. Efter genomfört avslut behöver du kontakta din förskrivare för att förnya dina recept.

  Vem passar Dosell för?

  Dosell passar för alla oavsett ålder som tar flera läkemedel om dagen. Dosell är till för dig som vill öka tryggheten till din medicinering genom att bli påmind och få rätt medicin i rätt tid.

  Hur kommer man i gång?

  1. Säkerställ att du får dina mediciner förpackade i dospåsar. Om inte prata med din läkare eller beställ DosPac här (länk)

  2. Beställ Dosell via apotekets webshop (499 kr).

  3. Ladda ned Dosell-appen och aktivera ett abonnemang (299 kr/månaden).

  Vilka dospåsar kan jag använda?

  Dosell fungerar med samtliga dospåsar på den svenska marknaden.

  Vad gör jag om jag ska resa bort?

  Om du ska resa bort kan du ta med dig Dosell och kommande dosrulle för perioden. Dosell har ett inbyggt batteri med 48 timmars batterikapacitet, vilket gör det möjligt att koppla ur nätadaptern och flytta Dosell utan avbrott i medicineringen.

  Kan jag få ut medicinen i förtid?

  Ja, det finns två sätt för att ta ut dospåsar i förväg.

  1. Via inställningarna i appen är det möjligt att välja hur många minuter före ordinerad dispensering som det ska fungera att plocka ut medicinen. Dosell kommer då indikera med ett grönt blinkande ljus i dosfacket i intervaller från tiden det är möjligt att ta ut medicinen. Användaren trycker en gång på en knapp på enhetens sida för att få ut dospåsen.
  2. Om användaren ska lämna hemmet under en längre tid, t.ex. över en helg, så är det möjligt att ta med Dosell eller plocka ut aktuella dospåsar i förväg genom att trycka på ”Mata ut dosrulle” i appen. Det som är kvar på rullen kan laddas in på nytt efter resan och Dosell kommer automatiskt återuppta dispenseringen när tidpunkt för intag av nästa dospåse på dosrullen infaller.

   

  Hur följer jag som anhörig upp att medicinen har tagits?

  Dosell skickar SMS till anhörigas telefonnummer, helt enkelt till den eller de som angivits mottagare av SMS-larm i Dosell-appen. På så sätt får du som anhörig all nödvändig information kring medicineringen, t.ex om en dos inte tagits.

  Vad kostar Dosell?

  Produkten Dosell kostar 499 kr, vilket är en engångskostnad. Därefter kostar det 299 kronor i månaden genom ett abonnemang som aktiveras i Dosell-appen.

  Var hittar jag Dosell-appen för att aktivera abonnemanget?

  Antingen på App Store (IOS) eller Google Play (Android).